Monday, September 21, 2009

LEMANG OH LEMANG

TAK KIRA BERAPA HARGA......TAK TAWAR DAH.....

BERAPA SAJA HARGA BELI JE..
BARU KU TAHU, SUSAH BUAT LEMANG,
DARI ASAR SAMPAI KE SUBUH,
BARU BOLEH SIAP BAKAR 100 BATANG LEMANG.

INI... JAI (9W2ATD), RAKAN KU PUNYA CETUSAN IDEA.

KUMPUL DUIT RAMAI2, KAMI PUN MULAKAN PEROSES BAKAR LEMANG DI RUMAH SEORANG LAGI RAKAN , JAMIL (9W2JTJ).
MULA DIRIKAN KHEMAH....MUSIM HUJANLAH PULAK.


BANG VICTOR(MELAYU NI),(9W2VZO) SEDANG PREPARE TEMPAT BAKAR LEMANG.

DIBANTU OLEH KHAIRUL(9W2ROT)

MULA HIDUPKAN API



BASUH PULUT

JAMIL(9W2JTJ) SEDANG SEDIAKAN LAMPU

PENGURUS PROJEK, JAI DAN PENOLONG PENGURUS PROJEK,ZURIN(9W2KRX)
BERSAMA KHAIRUL


PEMANTAU API DAN BARA, ABU(9W2ABV)

TAUKEH SANTAN, HAFIZUL (9W2LAD)

DAH NAK MULA ISI PULUT DALAM BULUH LEMANG

DIKAWALSELIA RAPI OLEH VICTOR(MELAYU NI)

TAMBAH SANTAN LAGI

PAK OSCAR,(9W2OPT-MELAYU JUGAK) SEDANG MENCUBA BUAT KALI PERTAMA

ONGAH(9W2ONK) SERIOUS BUSINESS
KENA MASUKKAN PENUH ONGAH.....JANGAN PULAK KO MASUKKAN SUKU JO

BEKAS TANGAN ABU YANG AKAN MENGENAKKAN LAGI RASA LEMANG

READY TO BE PUT BY THE FIRE

BARA API DAH READY

TEMPAT BAKAR YANG BAKAL DI PENUHKAN DENGAN BULUH LEMANG

TERSUSUN SUDAH DENGAN RAPI...YANG TAK TAU NAK BUAT APA2 DIBENARKAN BERDIRI DI BELAKANG.

PEROSES BAKAR LEMANG SEDANG BERJALAN SAMBIL DIPANTAU OLEH PAK JEFRI ZAIN(9W2ZAC)

AIR DAH MULA MENDIDIH KETIKA INI



API DAH DIPADAMKAN, FIRST TIMER CUBA2 NAK TUNJUK PANDAI, KONON2 NAK CHECK LEMANG.

TO BE OPENED.....

PENGURUS PROJEK MEMERHATI UNTUK KEPASTIAN...

YESSSS, KATANYA,,,,CANTIK....WANGI.....LEMBUT....APA LAGI...

BAHAGIAN MERASA,HANAFI(9W2FTT),HARUN(9W2AOC) PUN JALANKAN TUGAS DIPERHATIKAN OLEH LAD.....

BANG NAFI TELITI KELUARKAN LEMANG SETELAH MENDAPAT 'THUMBS UP'


WHAT A LONG PROCESS....ANYWAY TAHNIAH.....WORTH WAITING.
MEMANG LAMA....TAPI...

KESERONOKAN......
SEMANGAT BEKERJASAMA.......
KESABARAN YANG TINGGI........
TOLONG MENOLONG.....

SEMUA TU TAK ADA KALAU BELI DI TEPI JALAN.

TAHNIAH SEMUA YANG TERLIBAT.
SELAMAT HARI RAYA.


TAHUN DEPAN 200 BATANG....



No comments:

Post a Comment